ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Tavuk Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193247)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:56 AM

Güveçte Tavuk Eti
 
güveçte tavuk tarifi - tavuk yemekleri - güveçte tavuk nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Güveçte tavuk eti malzemeleri


Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı


400 gr tavuk göğüs eti


400 gr mantar


3 domates


2 sivri biber


1 soğan


1 yemek kaşığı domates salçası


1 tatlı kaşığı acı biber salçası


Tuz


Karabiber


Üzeri için


Rendelenmiş kaşar peyniri


Maydanoz

Güveçte tavuk eti hazırlanışı


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede ayçiçeği yağı ile pembeleşinceye kadar kavurun.

Salçaları ekleyip karıştırın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edip çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar kavurun.

Küp doğradığınız domatesler, sivri biberler ve mantarları da ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Tuz ve karabiberi ekleyin. Pişen yemeği güveç kaplarına paylaştırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

Güveçte tavuk eti artık hazır, afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.