![]() |
Zeytinyağlı Sarımsaklı Kereviz
kereviz nasıl pişirilir - kereviz yemeği yapılışı - sarımsaklı kereviz - zeytinyağlı kereviz
Malzemeler: 4 adet orta boy kereviz 8 diş sarımsak 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı şeker 1 adet limon 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı su Üzeri için: 10-15 dal dereotu Tarifi: Kerevizler soyulur ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Sarımsaklar birkaç parçaya kesilir. Sarımsak, tuz, şeker kereviz ve limon suyu karıştırılır bir tencereye aktarılır. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirilir. Kapaklı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Soğuyunca servis yapılır. Üzerine dereotu serpilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.