ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192748)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:47 AM

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
 
enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar - enginar tarifi - enginar yemeği yapılışı


Malzemeler:


6 adet enginar

1 su bardağı bezelye

1 adet havuç

1 adet patates

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet kuru soğan

Yarım demet dereotu

Yeteri kadar tuz

1 adet limon

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağı su

Yağlı kağıt



Hazırlanışı:


Enginarları ayıklayıp limonlu, unlu suda bekletin. Soğanları piyazlık kıyın. Patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp soğanları kavurun. Patates, havuç ve bezelyeleri katıp 5 dakika kavrulunca ateşten alın. Enginarları tencereye yerleştirin.


Ortalarına bezelyeli harcı doldurun. Tuz, limon suyu ve toz şekeri üzerinde gezdirin, üstüne 1 çay bardağı su ekleyin. Tencerenin üzerini yağlı kağıtla kapatıp, pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayınca ateşten alın. Kağıdını açmadan soğutun (Enginarların renginin kararmaması için). Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip, servis edin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.