ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192529)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:36 AM

Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır
 
turşu yapımı - turşu nasıl yapılır - sivri biber turşusunun tarifi - biber turşusu kurma - kışlık biber turşusuMalzemeler:


3 kilo turşuluk sivri biber

3 baş sarmısak

1 su bardağı kuru nohut

2 su bardağı kaya tuzu

1 çay bardağı limon tozu

2 litre üzüm sirkesi



Hazırlanışı:


Biberlerimizi iyice yıkayalım. Bir bıçak yardımıyla, biberlerin uç kısımlarını dilelim. Turşuyu yapacağımız bidon ya da kavanozun en altına kuru nohutumuzu atıp, biberleri dolduralım. Sarmısaklarımızı da ara ara biberlerle beraber atalım. Sirkenin yarısını derin bir kapta limon tozu ve tuzla birlikte karıştırıp iyice özeyelim, doldurduğumuz turşu bidonunun üzerine yavaş yavaş boşaltalım.


Üzerinden eksik kalırsa kalan sirkeden ve çeşme suyundan katarak üzerini dolduralım. Çok dolmamasına dikkat edelim ki taşma gibi bir durum olmasın. 1 saat kadar bidonun kapağını açık tutup içinde hava boşluğu kalmamasını biberlerin tam yerleşmesini bekleyelim.


Üstten eksik kalırsa sirke ya da suyla dolduralım.Bidonun ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyecek serin ve kuru bir yerde 20 gün kadar bekleteip olgunlaşmasını bekleyelim. Olgunlaşınca istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.