![]() |
Salatalık Ve Biber Tuşusu
turşu nasıl yapılır - karışık salatalık ve biber turşusu - turşu tarifiMalzemeler:
1/2 kg sivri biber 13–15 adet küçük salatalık 2 su bardağı sirke yarım demet maydanoz tuz 1 diş sarımsak Yapılışı : Salatalık ve biberleri yıkayıp, bir iki yerlerinden çatalla delin. 9 su bardağı suya 2 çorba kaşığı tuz koyup kaynatın. Biberleri ve salatalıkları daldırıp hemen çıkarın. Kavanoza, sarımsak ve maydanozları koyun. Haşlama suyuna sirke katıp, üzerine boşalttıktan sonra bir ağırlıkla kapağı kapatın. Salatalık ve biberler iyice sararınca turşu hazır demektir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.