![]() |
Karnabahar Ve Brokoli Turşusu
karnabahar ve brokoli turşusu tarifi - karnabahar ve brokoli turşusunun yapılışı - karnabahar ve brokoli turşusu nasıl yapılır
Malzemeler: Küçük bir kavanoz için; 5-6 çiçek karnabahar 5-6 çiçek brokoli 2 orta boy havuç 5 diş sarımsak / bıçakla hafifçe ezilmiş 3 adet defne yaprağı 1 çay kaşığı kişniş tohumu 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber 1/2 çay kaşığı tane karabiber salamura için; yeteri kadar tuz yeteri kadar sirke yeteri kadar su 5-6 dal maydanoz sapı 3-4 dal dereotu / mevsiminde kereviz yaprağı Hazırlanışı: Karnabahar ve brokolileri küçük çicekler halinde koparın. Havucu ince uzun ya da yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Buharda hafif diri kalacak şekilde pişirin. Renklerini koruması ve pişmesini durdurmak için buzlu suda bekletin. Kavanozun en altına 1 diş sarımsak ve defne yaprağı koyun. Hazırladığınız sebzeleri karışık olarak kavanoza yerleştirin. Aralarına kalan sarımsak ve bir adet defne yaprağını ekleyin. Salamurası; Sebzeleri yerleştirdiğiniz kavanozun 3/1 kadarına sirke, kalanına sebzelerin üzerine çıkacak kadar içme suyu ekleyin. Sonra bu suyu bir sos kabına alın ve bol tuzlu olacak kadar tuz ekleyin. Tuz eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. (Hazırladığınız suyu kavanoza geri koymadan önce kuru baharatları kavanoza ekleyin.) Soğuduktan sonra kavanoza geri boşaltın ve üzerini defne yaprağı, dereotu ve maydanoz sapları ile kaplayın ve kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta içinde turşunuz hazır olacaktır. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.