ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kırmızı Biber Turşusu Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192466)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:47 AM

Kırmızı Biber Turşusu Yapımı
 
turşu nasıl yapılır - kırmızı biber turşusu tarifi - biber turşusu - kışlık kırmızı biber turşusuMalzemeler:


2 kg. biber

2 baş sarımsak

2 demet maydanoz

1 su bardağı sirke

1 çay bardağı limon suyu

1 çay bardağı yağ

turşu tuzu


Hazırlanışı:


Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım.


Biberleri iri iri keselim. Sarmısakların kabuklarını soyalım. Ve küçük küçük doğrayalım. Maydanozları ince ince keselim.


Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım. Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım.


Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyla karıştıralım. Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim. Kavanozun ağzını kapatalım.


Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.