![]() |
Közlenmiş Biber Konservesi Tarifi
közlenmiş biberden konservesi yapımı - kırmızı biber turşusu - közlenmiş biber konservesi nasıl yapılırMalzemeler,
1 kg tatlı kırmızı biber Yarım su bardağı üzüm sirkesi Yarım su bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı tuz Hazırlanışı, Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin. Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın. Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün. Üzerine biberlerin yarısını dizin. Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün. Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin. Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz. Püf Noktası: Biber ve patlıcanın közlenmenin en pratik yolu fırın poşetine koyup fırında pişirmektir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.