ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erik Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192146)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:24 AM

Erik Sosu
 
Erik Sosu Tarifi - Erik Sosu Nasıl Yapılır - Erik Sosu Malzemeleri


Erik Sosu


500 g kırmızı erik (her biri 2'ye kesilip, çekirdekleri temizlenmiş)

5 çorba kaşığı elma sirkesi


Erikler ve sirkeyi küçük bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtun. Karışım tıkırdamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp, erikleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 7 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sosu bir sos çanağına aktarıp, haşlama balıkların yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.