ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Brüksel Lahanası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191735)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:51 AM

Etli Brüksel Lahanası
 
Etli Brüksel Lahanası Tarifi - Etli Brüksel Lahanası Yapılışı - Etli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır - Etli Brüksel Lahanası Malzemeleri

Malzemeler:

300 gram brüksellâhanası,

2 adet orta boy kuru soğan,

300 gram yağsız kuşbaşı et,

2 adet orta boy domates,

1 çay bardağı haşlanmış nohut,

1 kahve fincanı sıvıyağ,

karabiber

yeterince tuz.


Hazırlanışı:

Uygun bir tencerede kuşbaşı etleri biraz sıcak su ekleyip haşlayalım. Başka bir tencerede sıvıyağ ile birlikte ince doğranmış soğanları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım. Domatesler suyunu çektikten sonra brüksellâhanalarını ekleyip diriliklerini kaybedene kadar 2 dakika ara ile karıştırarak kavuralım. İçine haşlanmış etleri, nohudu, karabiberi ve tuzu ekleyip, sebzelerin üzerini hafif aşacak kadar sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirelim. Piştikten sonra ılık olarak servise sunalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.