![]() |
Etli Brüksel Lahanası
Etli Brüksel Lahanası Tarifi - Etli Brüksel Lahanası Yapılışı - Etli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır - Etli Brüksel Lahanası Malzemeleri
Malzemeler: 300 gram brüksellâhanası, 2 adet orta boy kuru soğan, 300 gram yağsız kuşbaşı et, 2 adet orta boy domates, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 kahve fincanı sıvıyağ, karabiber yeterince tuz. Hazırlanışı: Uygun bir tencerede kuşbaşı etleri biraz sıcak su ekleyip haşlayalım. Başka bir tencerede sıvıyağ ile birlikte ince doğranmış soğanları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım. Domatesler suyunu çektikten sonra brüksellâhanalarını ekleyip diriliklerini kaybedene kadar 2 dakika ara ile karıştırarak kavuralım. İçine haşlanmış etleri, nohudu, karabiberi ve tuzu ekleyip, sebzelerin üzerini hafif aşacak kadar sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirelim. Piştikten sonra ılık olarak servise sunalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.