ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acılı Barbunyalı Kara Lahana (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191479)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:33 AM

Acılı Barbunyalı Kara Lahana
 
Acılı Barbunyalı Kara Lahana - Acılı Barbunyalı Kara Lahana Tarifi

Malzemeler:


* 500 gr.kuzu gerdan

* 2 soğan

* 2 diş sarımsak

* 1 çorba k.salça

* 2 su b.haşlanmış barbunya

* 1 çay b.mısır

* 2 bağ karalahana

* 1 çorba k.tereyağı

* Sıvıyağ

* Tuz, karabiber

* Su

Hazırlanışı:


İlk olarak eti sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurmaya başlayın. Soğan ve sarımsağı da doğrayarak sıvıyağda kavurun. Daha sonra önce salçasını, sonra suyunu vererek kaynamaya bırakın. Etlerin pişmesişne yakın üzerine doğranmış lahana ve barbunyayı ekleyin. En son üzerine minik mısırlardan serperek tuzunu ve baharatını ayarlayıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.