ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelyeli Tavuk Göğsü Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191311)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:01 AM

Bezelyeli Tavuk Göğsü Sarma
 
Bezelyeli Tavuk Göğsü Sarma Tarifi - Bezelyeli Tavuk Göğsü Sarma Yapılışı - Bezelyeli Tavuk Göğsü Sarma Nasıl Yapılır - Bezelyeli Tavuk Göğsü Sarma Malzemeleri

4 kişilik

Gerekli malzeme:

4 ince dövülmüş tavuk göğsü

4 çorba kaşığı iç bezelye

2 çorba kaşığı krema

Yarım demet taze soğan

1 demet dereotu,

karabiber, tuz

1 çorba kaşığı hardal

5-6 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı tavuk suyu


Tavuk göğüs etlerini ince dövün. Bir kapta 1 çorba kaşığı sıvıyağ, hardal, tuz ve biberi karıştırıp tavuk göğüs etlerinin üzerine sürün. Bezelyeyi tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Fazla yumuşamadan ateşten indirin ve süzgece alın. İçine çok ince kıyılmış taze soğan, dereotu ile krema, tuz ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız iç malzemesini tavuk göğüs etlerine paylaştırıp rulo yapın ve kürdanla tutturun. Yapışmayan tavada sıvıyağı kızdırın ve göğüs etlerini çevirerek kızartın. Ruloları bir tencereye alıp üzerine tavuk suyu ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.