ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Naneli Bezelyeli Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191232)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:15 AM

Naneli Bezelyeli Haşlama
 
Naneli Bezelyeli Haşlama Tarifi - Naneli Bezelyeli Haşlama Yapılışı - Naneli Bezelyeli Haşlama Nasıl Yapılır - Naneli Bezelyeli Haşlama Malzemeleri

MALZEMESİ (6 kişilik)

1 kilo iç bezelye

1 bağ nane

1 çay kaşığı şeker

100 gram sadeyağ

tuz

600 gram haşlama et


Nane yapraklarını dallarından ayırıp yıkayın, bol suda kaynatın, suya bezelyeleri koyun, kapağı yarı açık duran tencerede haşlayın. Piştikten sonra, bezelyeleri, sularını fazlaca süzmeden çıkarın, başka tencereye alıp sade yağı ve şekeri katın. Tencereyi çok hafif ateşe oturtun suyunu çekinceye kadar arada bir karıştırarak pişirin. Başka bir kapta haşladığınız et dilimleryle sofraya getirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.