![]() |
Kerevize Tavuk Kondu
Kerevize Tavuk Kondu Tarifi - Kerevize Tavuk Kondu Yapılışı - Kerevize Tavuk Kondu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kerevize Tavuk Kondu
Malzeme Listesi: 4 Kereviz 1 Tavuk Göğsü 1 Kase Mantar 1 Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Çorba K. Biber Salçası 2 Çorba K. Biber Sos Sıvıyağ Tuz Karabiber Su Üzeri İçin: Dilim Domates Kaşar Peyniri Hazırlanışı: Kerevizleri soyup ortadan ikiye bölüyoruz. İç kısımlarını oyuyoruz. Alt kısmını biraz kesiyoruz. Tencereye diziyoruz. Biraz su döküyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Tavuk göğsünü kuş başı doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz bir tavaya tavukları koyup kavuruyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayıp tavuklarla beraber kavurmaya devam ediyoruz. Tavuklar suyunu saldıktan sonra, biber salçası, biber sos ve doğranmış mantarları katıp karıştırıyoruz. Altını kapatmaya yakın tuz ve karabiber ekliyoruz. Altını kapattıktan sonra bir kaç kereviz yaprağını ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz. Pişen kerevizleri borcam bir kaba diziyoruz. Suyunu kenarlarına döküyoruz. Tavuklu harcımızı kerevizlerin içine paylaştırıyoruz. Üzerine dilim domates ve rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ince doğranmış kereviz yaprakları ile servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.