ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tereyağlı Güveçte Kuru Fasülye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190936)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:04 PM

Tereyağlı Güveçte Kuru Fasülye
 
Tereyağlı Güveçte Kuru Fasülye Tarifi - Tereyağlı Güveçte Kuru Fasülye Yapılışı - Tereyağlı Güveçte Kuru Fasülye Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tereyağlı Güveçte Kuru Fasülye

Malzeme Listesi:


Yarım Kg. Fasulye

3 Çorba K. Tereyağı

2 Soğan

3 Diş Sarımsak

2 Çorba K. Domates Salçası

1 Çorba K. Biber Salçası

3 Acı Biber

2 Su B. Et Suyu

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk su ile ıslatıyoruz. Islattığımız fasulyeleri tencereye koyuyoruz. Üzerine su döküp 1 taşım kaynatıyoruz. Tereyağını ayrı bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.


Soğan ve sarmsağı ince bir şekilde doğrayıp eriyen tereyağına ekliyoruz. Karıştırıp kavuruyoruz.Domates ve biber salçasını katıyoruz. Haşlamış olduğumuz fasulyeleri ekliyoruz.


Tuz, tane karabiber, et suyu ve sıcak su koyup karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra tuzunu ve acı biberini ekliyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.