ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta Barbunya Pilaki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189674)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:14 AM

Oktay Usta Barbunya Pilaki
 
Barbunya Pilaki Tarifi - Barbunya Pilaki Yapılışı - Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır - Barbunya Pilaki Malzemeleri

Malzemeler:


Yarım Kg Barbunya

2 Patates

1 Havuç

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

1 Çorba K. Domates Salçası

Zeytinyağı

Yarım Limon

Tuz

Şeker

Su


Üzeri İçin:

Maydanoz


Hazırlanışı:


Barbunyaları haşlıyoruz. Soğan ve havucu doğrayıp geniş bir tencerede zeytinyağı ile kavuruyoruz. Sarımsağı rendeliyoruz.


Domates salçasını katıyoruz. Sıcak su döküyoruz. Haşlanan barbunyaları katıyoruz.


Gerekirse biraz daha sıcak su koyuyoruz. Şeker ve tuzunu katıp pişirmeye devam ediyoruz.


Sebzeler iyice piştikten sonra doğranmış maydanoz ile servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.