ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Paça Haşlaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189251)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:02 AM

Paça Haşlaması
 
Paça Haşlaması Tarifi - Paça Haşlaması Nasıl Yapılır - Paça Haşlaması Malzemeleri


Malzemeler

12 adet koyunpaçası

8 bardak su

2 adet limon

2 diş sarımsak

Yeterince tuz


Yapılışı

Paçalar kazınmış ve çatallarının aralarındaki kıl keseleri kesilerek çıkartılmış olmalı ve tütsülenmiş, yıkanmış olmalıdır. Düdüklü tencereye su ile paçalar, sarımsak ve tuz konur ve 2 saat kaynatılır. Sonra paçaların içindeki kemikler çıkarılıp, servis tabaklarında suyu ve limon parçası ile servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.