ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarma Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189167)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:16 AM

Sarma Et
 
yufkalı sarma et nasıl yapılır - kuzu kuşbaşı eti nasıl pişirilirMalzemeler:


Yarım kg kuzu kuşbaşı eti

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet yufka

2 çorba kaşığı margarin

Üzeri için:

1 kase sarımsaklı yoğurt



Tarifi:


İnce kıyılmış soğan, et ve tuz kendi yağıyla kavrulur. İlk yufka serilir, üzerine yağ sürülür. İkinci yufka serilir, ikiye katlanır. Pişen et yüzeyine konur ve rulo yapılır. Baş parmak kalınlığında dilimlenir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine kalan margarin sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir. Sevis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt bırakılır.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.