ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ciğer Pate (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189122)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:24 AM

Ciğer Pate
 
Ciğer Pate Tarifi - Ciğer Pate Nasıl Yapılır - Ciğer Pate Malzemeleri



Ciğer Pate



>Malzemeler

450gr. ciğer

200gr. tereyağı

2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

2 diş sarımsak ( dövülmüş)

3 adet yumurta ( katı haşlanmış)

1/2 tatlı kaşığı Hint cevizi

1′er tatlı kaşığı baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın)

125 ml. su veya piliç suyu ( sıcak)

4 çorba kaşığı maydanoz ( kıyılmış)


Yapılışı

100 gr. Tereyağını bir kapta eritin. Ciğerleri soğan ve sarmısak ile birlikte hafif ateşte çevirerek pişirin. Pişmiş ciğeri, katı yumurta, hint cevizi ve diğer baharat ile beraber robottan geçirin. Robot çalışırken kalan yağ, piliç suyu ve maydanozu da ilave edin ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştınn.

Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz.


Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.