![]() |
Marmelat Nasıl Yapılır
marmelat nedir - marmelatlar hakkında bilgiler - meyve marmelatlarıMeyvelerin ezilmiş olarak, limon suyu ilâve edilmiş şekerli şurup içinde pişirilmesiyle elde edilir.
Ortalama 1 kg. meyve için, tatlı meyvelerde 1 kg. ekşi meyvelerde 1,5 kg. şeker kullanılır. Çilek, vişne, böğürtlen gibi sulu meyvelerde su kullanılmaz. Meyvenin suyu sıkılıp, şekerle koyulaştırılır. Diğer meyveler, temizlenip parçalara bölünür. Önce 2-3 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tel süzgeçten geçirilip şeker ve limon suyu katılır. Kaynctılıp marmelat kıvamına getirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.