| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:47 AM |
Bol Vitaminli Reçel
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 4 kivi
- 3 şeftali
- 200 ml greyfurt suyu
- 500 gr reçel şekeri
hazırlanışı
- Kivileri soyup ikiye bölün. Ardından küp küp doğrayın.
- Şeftalileri kaynar suya atıp kısa bir süre bekletin. Kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin.
- Tüm malzemelerin ve meyve suyunun ağırlığı birlikte 1 kg olmalı.
- Şeftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu şekerle karıştırın. Karıştırarak şeker paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynamasını bekleyin.
- Tencereyi ocaktan alıp reçelin köpüğünü alın. Reçeli, sıcak suyla yıkadığınız ve kuruladığınız kavanozların içine doldurup kapaklarını kapatın.
- Kavanozları ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.