![]() |
Karidesli Fettuccine
Karidesli Fettuccine Tarifi - Karidesli Fettuccine Nasıl Yapılır - Karidesli Fettuccine Malzemeleri
Malzeme Listesi 1 Paket Makarna (Fettuccine Cinsi) 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ Yeterince Tuz Sosu İçin; 1 Paket Krema 3 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap 3 Adet Domates 1 Adet Soğan 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1 Paket Karides (Haşlanmış, kullanıma hazır) Tatlandırmak İçin; 6 Yaprak Fesleğen (Taze) 4 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri (Rendelenmiş) Karidesli Fettuccine (Makarna) Nasıl Yapılır? 1. Büyükçe bir tencerede su kaynatın, kaynamış suya tuz ve bir tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyip fettuccineleri içerisine ekleyin. (12-13 dakika) 2. Fettuccineler pişerken soğan ve sarımsağın dış kabuğunu soyun ve yıkayın, sarımsağı ezin soğanı ince doğrayın. 3. Büyükçe bir tava içerisinde yağı kızdırmaya başlayın be domateslerin çekirdekli sulu kısımlarını ayırıp minik küpler halinde kesin. 4. Kızgın yağın içerisine soğan ve sarımsağı koyup pembeleşinceye kadar kızdırın. (yaklaşık 4 dakika) 5. Şarap ve domatesi tavaya ekleyin (3-4 dk) kaynadığında kremayı ekleyin. 6. Bir kaç dakika içerisinde kaynayan kremaya karidesleri ekleyin ve karidesle pembeleşince sosu ocaktan alın. 7. Bu sırada pişmiş fettuccineleri süzün (sudan geçirmeyin derin bir tencerede sos ile karıştırıp servis yapın. 8. Servis sırasında parmesan rendesi ve ince kıyılmış taze fesleğen yaprakları ile süsleyin. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.