![]() |
Avunya Mantısıı
Avunya Mantısıı Tarifi - Avunya Mantısıı Nasıl Yapılır - Avunya Mantısıı Malzemeleri
Malzemeler * 1/2 kg Erişte * 1 kase Nohut * 2 çorba kaşığı Tereyağı * 250 gr Kuşbaşı Et * 1 adet Soğan * 1 adet Domates * 2 su bardağı Yoğurt * 3 diş Sarımsak * Karabiber * Kırmızı Biber * Tuz * * 4 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin. İyice kavurun. Domatesi küp doğrayıp tavaya katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarımsakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızı biberi yakın. Bunu da mantının üzerine gezdirip, servis yapın. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.