ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Konserve Mantarlı Ve Bezelyeli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188254)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:59 AM

Konserve Mantarlı Ve Bezelyeli Pilav
 
Konserve Mantarlı Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Yapılışı - Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Bezelyeli Pilav Malzemeleri

2 su bardağı baldo pirinç

250 gr. konserve mantar

2 yemek kaşığı kuşüzümü

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

5 çorba kaşığı konserve bezelye

2 adet havuç

2 adet kuru soğan

4 su bardağı et suyu

4 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı karabiber

Yarım demet dereotu

Tuz


Soğanları ince kıyın. Fıstıkla birlikte yağı tencereye alın hafif kavurun. Pirinci yıkayıp ilave edin. Rendelenmiş havucu, kuş üzümünü ekleyin. Kavurmaya devam edin. Mantarı kesin, bezelye ile pirince katın. Tuz şeker, tarçın, karabiber, kıyılmış dereotu katıp, kaynar et suyunu üzerine dökün. Pirinçler uzayıp, pişince ateşten alın. Biraz dinlendirip, ezmeden karıştırıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.