![]() |
Pastırmalı Ve Roka Soslu Makarna
Malzemeler : 1 paket makarna 20 dilim pastırma 1 paket krema 2 demet roka 6 yemek kaşığı zeytinyağı 100 gr kaşar peyniri Tuz Hazırlanışı: Rokaları yıkayıp salataya doğrar gibi kıyıyoruz. Yapraklı kısımları kullanalım ,sapların pişmesi hem zor oluyor hemde görünüm olarak güzel olmuyor makarnada... Doğradımız rokaları 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteliyoruz. Kremayıda ekliyoruz ve kaynadığında ocaktan alıyoruz. Makarnaları tuzlu suda haşlıyoruz. İnce ince doğranmış pastırmaları tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe çevirip haşlayıp süzdüğümüz makarnaları da tencereye ilave ediyoruz. Son olarak pişirdiğimiz roka sosunuda üzerine dökerek karıştırıp damak tadımıza göre tuzunu ekliyoruz. 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Makarnamız servise hazır...Servis tabağına aldığımız makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpmeyi unutmuyoruz alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.