ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Sepette Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188009)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:40 AM

Sepette Pilav
 
Gereçler:


Hamuru icin:

1 su bardagi un

1 tatli kasigi tuz

alabildigine su



Pilavi icin:


4 su bardagi pirinc

1 su bardagi haslanmis bezelye

1 su bardagi haslanmis havuc

1 su bardagi haslanmis misir

1 cay kasigi pul biber

1 cay kasigi karabiber


1 yemek kasigi tuz.

yarim cay bardagi sivi yag



Yapılışı:

ilk once normal pilavimizi yapariz.yagimizla pirinci guzel kavurduktan sonra tuzunu ve uzerini 1-2 santim gececek kadar kaynamis su dokeriz.sonra tenceremizin kapagini kapatiriz.Bu arada kucuk bir kabin icinde hamurumuzu yogurmaya baslariz.


Unumuzun golcuk seklinde ortasiniz acariz,tuzunu ekleriz ve yavas yavas suyunu ekleriz.kulak memesi kivamda bir hamur elde ederiz.Bu arada pilavimiz suyunu cektiginde uzerine haslanmiz sebzelerimizi tokeriz ve baharatlarimizida.sonra kisik ateste pilavimizi temlenmeye birakiriz.yogurdugumuz hamuru biraz kalinca acariz.


sonra actigimiz hamuru 2 cantim eninde uzun seritler halinde keseriz.sonra firina girebilecek derin bir tencere alip icinin her tarafini yaglariz .kestigimiz seritleri dizmeye baslariz.bilinen sepet orgusunden yapariz.tencerenen alt kismini cok acik bbirakmayiz.kenar kisimlari kareler seklinde hamurlar olur.hamurun fazla gelen uclarini tencerenin disina sarkitiriz.sonra pisirdigimiz plavi hamurlari dizdigimz tencerenin icine doldururuz.kenarlardan sarkan hamurlarla uzerini kapatip orta sicakliktaki firinde hamurlar kizarincaya kadar pisirirz.sonra pisen sepette pilavimizi genis bir servis tabagina ceviririz.gorunusu sepete benzeyen ve aralarindan nefis bir pilav gorulen bir yemek yapmis oluruz,afiyet olsun



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.