ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kavurmalı Bezelyeli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187963)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:48 AM

Kavurmalı Bezelyeli Pilav
 
Kavurmalı Bezelyeli Pilav Tarifi - Kavurmalı Bezelyeli Pilavın Yapılışı - Kavurmalı Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır
Tencerede tereyağının yarısı eritilerek küçük doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. İnce ince kesilmiş maydanoz eklenip bir iki çevrilir. Kavrulan soğana kavurma eklenir. Tahta kaşıkla karıştırarak kavurmanın yağı eritilip, pişirilir. Konserve bezelyenin suyu dökülür. Bezelye taneleri tencereye dökülür. İçine bir bardak et suyu ilave edip 3-4 dakika pişirilir. Yıkanmış Amerikan pirinci bezelyelerin üzerine dökülür. Kalan et suyu ilave edilir. Bir iki karıştırıp tencerenin kapağı kapatılır. Tuz ve karabiber ekilir. Hafif ateşte pilav pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.