ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Yunan Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187907)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:57 AM

Yunan Pilavı
 
MALZEMELER:


300 g uzun taneli pirinç

50 ml (1/2 çay bardağı) zeytinyağı

1 adet doğranmış soğan

50 g (2 adet ) sosis

100 g dondurulmuş bezelye

50 g (3 adet) kırmızı sivri biber

400 ml tavuk suyu

tuz ve karabiber


TARİFİ:


Pirinci akan suyun altında iyice yıkayın. Kırmızı biberi küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını, doğranmış soğanları, pirinci ve ince doğranmış sosisleri pişiricinizin kabına yerleştirin. İyice karıştırın.


Bezelyelerle kırmızı biberi ekleyin. Tuz ve karabiber koyun. Kapağını kapatarak çalıştırın. Cihaz, 15 dakika pişirdikten sonra otomatik olarak sıcak tutma konumuna geçecektir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.