ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Osmanlı Çeşidiye Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187697)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:32 AM

Osmanlı Çeşidiye Pilavı
 
Osmanlı Çeşidiye Pilavı - Osmanlı Çeşidiye Pilavı Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :

Pilavı için:

2 su b.pirinç

1 çay b.sıvıyağ

2.5 su b. kaynar su

Tereyağı

İçi için:


300 gr.kuzu eti

1 çay b.erik suyu

10 adet kuru armut dilimi

10 adet kuru elma dilimi

1 çorba k.tereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Pirinci yıkadıktan sonra bir süre ılık suda bekletin. Bu sırada etleri sıvıyağda yüksek ateşte kavurun. Bir süre kavrulunca üzerine erik suyunu ekleyin. Etler sotelenip rengi karamelize olunca üzerine kuru armut ve elmaları ekledikten sonra biraz daha normal su vererek kapağı kapalı tekrar pişmeye bırakın.


5 dk. kadar suda beklettiğiniz pirinçleri sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine 2-2,5 su b. sıcak su vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın.


Pilav ve kuru meyveli et pişince pilavı çembere alın. Ortasını havuz yaparak içine eti alın. Oldukça lezzetli bir pilav


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.