![]() |
Peynirli Lazanya
Peynirli Lazanya Tarifi - Peynirli Lazanya Yapılışı - Peynirli Lazanya Nasıl Yapılır - Oktay Usta Peynirli Lazanya
Malzemeler : 15 Yaprak Lazanya 1 Kalıp Beyaz Peynir 1 Tutam Maydanoz 1 Yumurta 250 Gr. Kaşar Peyniri Beşamel Sosu İçin: 3 Su B. Süt 2 Çorba K. Un 1 Yumurta Sarısı Tuz Karabiber Muskat Üzeri İçin: Kaşar Peyniri Hazırlanışı Soğan ve kuşkonmazı ince bir şekilde doğruyoruz. Soğan ve rendelenmiş sarımsağı sıvıyağ ile tencerede kavuruyoruz. Kuşkonmazları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine sıcak su koyup pişiriyoruz. Terbiyesi için, yoğurt, un ve limon suyunu kasede karıştırıp çorbanın suyundan döküp ılıtıyoruz. Sonra terbiyeyi çorbaya ilave ediyoruz. Tuzunu ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine erimiş tereyağı döküp dereotu ile süsleyip servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.