ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bamyalı Kuzu Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187402)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:41 AM

Bamyalı Kuzu Kebabı
 
Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Bamyalı Kebap Tarifi
Malzemeler:


750 gram az yağlı kemiksiz kuzu eti

2 adet soğan

500 gram taze bamya

2 adet domates

Tuz

Yarım bardak ayçiçek yağı

Yapılışı:


Etleri ufak doğrayın. Yağ ve tuzunu katıp teflon tavada biraz çevirin ve kenara alın. Bamyaları ayıklayıp bir tencereye koyun. Tüylü ise az sirke ve suyla ovalayıp yıkayın. Ayrı bir tencerede soğanları biraz kavurun. Domatesi soyup doğrayın ve soğana ilave edin. Bamyanın üstüne dökün ve hafif ateşte 20 dakika pişirin. Etleri de üstlerine serip fırına verin. 25 dakikada hazırdır. Yanında pilav, yoğurt servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.