![]() |
Hamurlu Tas Kebabı
Hamurlu Tas Kebabı Tarifi - Hamurlu Tas Kebabı Yapılışı - Hamurlu Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Hamurlu Tas Kebabı Malzemeleri
1 kg. kuşbaşı koyun eti 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça 5 adet kuru soğan 2 adet defne yaprağı 1 adet karanfil 3-4 adet tane karabiber Yarım demet maydanoz 2 diş sarımsak 2 adet domates Kekik Tuz Karabiber Su HAMURU: 100 gr. yağ 1 çay bardağı kaşar rendesi Tuz Biraz buzlu su Aldığı kadar un 1 öncelikle eti suya koyup 1 saat kadar bekletin. Kanı çıktıktan sonra süzün. 2 Tencereye yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup kısık ateşte pembeleştirin. Etleri ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurun. 3 Daha sonra salçayı, rendelediğiniz domatesi, defne yaprağını, karanfili, tane karabiberleri ve kıydığınız maydanozu tencereye koyun. Etlerin üzerini iki parmak geçecek kadar suyu da ilave ettikten sonra kısık ateşte tencerenin kapağını hiç açmadan 1.5 saat pişirin. 4 Hazırladığınız tas kebabını sıcak olarak bir fırın kabına alın ve soğutun. Hamurunu hazırlayıp tepsi büyüklüğünde açın, etin tamamını kapatacak şekilde üstüne koyun. Üzerine hafif yumurta sarsı sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.