![]() |
Hindi Etli Bostan Kebabı
Hindi Etli Bostan Kebabı Tarifi - Hindi Etli Bostan Kebabı Nasıl Yapılır - Hindi Etli Bostan Kebabı Malzemeleri
Malzemeler: * 4 adet bostan patlıcanı * 500 gr.hindi göğsü (kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış) * 1 adet orta boy soğan * 2 adet domates (küp küp kesilmiş) * 2 adet sivri biber (ince ince doğranmış) * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı acı biber salçası * 1 yemek kaşığı sıvı yağ * Kimyon,karabiber,tuz Üzeri için: * Rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: Bostan patlıcanlarını alacalı soyup ortalarından ikiye bölün ve içlerini oyun.Sonra tuzlu suda biraz bekletin.Bu arada sıvıyağda hindi etlerini soteleyin.Üzerine sırayla soğan ve biberleri, ardından domatesleri katıp sotelemeye devam edin.Salçaları ve baharatlarıda kattıktan sonra ocağın altını kapatın. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kuruladıktan sonra fritözde kızartın.Pişirme kağıdı yaydığınız fırın kabınıza patlıcanları dizin.İçlerine hazırladığınız hindili etleriye doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirinide koyduktan sonra 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin..Muhteşem bir kebab oluyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.