ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Özbek Pilavlı Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187031)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:43 AM

Özbek Pilavlı Tas Kebabı
 
Özbek Pilavlı Tas Kebabı Tarifi - Özbek Pilavlı Tas Kebabı Yapılışı - Özbek Pilavlı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Özbek Pilavlı Tas Kebabı Malzemeleri

Malzeme:

400 gram dana veya kuzu kuşbaşı

6 adet arpacık soğan

1 adet havuç

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 su bardağı Bizim Mutfak Baldo pirinç

6 su bardağı et suyu

1 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı

1 tatlı kaşığı Teremyağ

yeteri kadar Tuz

2 su bardağı su

Baharat Kesesi İçin :

1 demet maydanoz sapı

Bir miktar Tane karabiber

Bir miktar kişniş

1 dilim portakalın kabuğu

1 diş sarımsak

Bir miktar Taze nane


Kuşbaşı etleri arpacık soğanlar, yarım çay bardağı sıvıyağ, salça ve su ile baharat kesesi ilave ederek 35-40 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencerede pirinci 15 dakika kadar ılık suda 1 tatlı kaşığı tuz ile bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün. Havucu halka halka doğrayın. Tencereye kalan sıvıyağı ve Teremyağ’ı alın. Havuçları yağda ağır ateşte soteleyin. Pirinci tencereye ilave edin. Kavurduktan sonra et suyunu ilave edin ve ağır ateşte 20 dakika kadar pişirin. Pişen etleri pilavın üzerine ekleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.