ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpuzlu Karışık Kokteyl (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186206)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:46 AM

Karpuzlu Karışık Kokteyl
 
Karpuzlu Karışık Kokteyl Tarifi - Karpuzlu Karışık Kokteyl Nasıl Yapılır - Karpuzlu Karışık Kokteyl Malzemeleri


Karpuzlu Karışık Kokteyl


Karpuz mevsimi geçmeden bunu da ekleyeyim Bu içecek için; yenecek hali kalmayan, fakat atılmaya da kıyılamayan bütün meyveleri kullanabilirsiniz.


Benim yaptığımın çoğunluğunu karpuz oluşturuyordu. Aklınıza gelen her türlü meyveyi kullanabilirsiniz, benim kullandıklarım;

- Karpuz – Annemin birgün önce kestiği, fakat o akşam fazla talep görmediği için saklama kabında bekleyen dilimlenmiş karpuzları kullandım.

- Armut – Dolapta bekleye bekleye kimi yerleri hafif çürümeye başlamıştı. Çürüyen yerlerini kestim, geride kalan kısımları kullandım.

- Üzüm – Artık salkımlarından ayrılmaya başlayan taneleri güzelce yıkayıp kullandım.

- Muz – Tadı çok güzel bir meyve olsa da, 1 adet muzda bulunan meyve suyu damlacığı “1″… Evet, sadece 1 damlacık “pıt” etti, ne eksik, ne fazla

- Ananas – Bir önceki akşam, konservesinden artan 1 dilim ve bir miktar da suyu vardı.

- Şeftali

- Nektarin


Bütün malzemeleri katı meyve sıkacağına attım. Kenarda biriken posaları da 1 – 2 sefer kullandım iyice suyunun çıkması için.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.