ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşili Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185959)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:38 AM

Ekşili Balık
 
MALZEMELER


1 kg balık

1 kahve fincanı zeytinyağı

1,5 adet limon

1 yemek kaşığı un

2 adet yumurta

Tuz



HAZIRLANIŞI


Kılçığı kolay ayıklanabilen herhangi bir mevsim balığıyla (büyük balıklar tercih etmekte yarar var) ekşili balığımızı yapmaya başlayalım. Önce balıklarımızı ayıklayalım, yıkayıp, süzdürelim. Bir tavaya alıp üzerine sıvıyağı, limonların suyunu ve tuzu ekleyip pişirelim.


Pişen balıkları el kevgiriyle süzerek bir tabağa alalım. Ayrı bir kapta unu suyla ezelim. Yumurtaları çırpıp ekleyelim. Balığın tencerede kalan suyu soğuyunca bir karışımı ekleyerek karıştıralım. Boza kıvamına gelince, balıkların üzerine dökelim ve servis yapalım.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.