ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu Uskumru Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185810)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:03 AM

Limonlu Uskumru Buğulama
 
Malzemeler

1 kg. uskumru

1/3 bardak zeytinyağı

1 adet limon

Yarım demet maydanoz

1 baş soğan

1 defne yaprağı

Yeteri kadar tuz

Yemeğin Yapılışı

Tepsiye alıminyum folyoyu yayın. Soğanları halka halka kesip yerleştirin. Balıkları temizleyip tepsiye yerleştirin. Yemekten 30-40 dakika önce üzerine kıyılmış maydanoz ve tuzu serpin.


Zeytinyağı, 1 çay bardağı su, defne yaprağı ve limon suyunu koyun. Alüminyum folyo ile üzerini kaplayın. Orta ısılı fırında suyunu buharlaştırmadan 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.