ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dilşad Alabalık Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185782)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:07 AM

Dilşad Alabalık Buğulama
 
füme alabalık nasıl pişirilir - alabalık buğulama tarifiMALZEMELER


8 Adet füme alabalık

2 Orta boy patates

2 Orta boy soğan

2 Adet küçük domates

1 Tatlı kaşığı biberiye

1 Çay kaşığı karabiber

1 Çay kaşığı pul biber

3 Çorba kaşığı zeytinyağ


HAZIRLANIŞI


Cam tepsinin tabanına zeytinyağ yayılır. Patatesler ince ince dilimlenerek tabanına serilir. Biberiye patateslerin üzerine dökülür. Füme alabalıklar dizilir. Balıkların üzerine soğanlar ve domatesler dilimlenir. Üzerine baharatlar serpilir. Cam tepsi folya ile kapatılarak 200 o C önceden ısıtılmış fırında otuz dakika süre ile pişirilir. Afiyet olsun.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.