ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Erişte Üzerinde Safranlı Papağan Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185737)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:15 AM

Bademli Erişte Üzerinde Safranlı Papağan Balığı
 
MALZEME:


2 adet 300 gr Papağan balığı filetosu,

4 tel safran,

1/2 limon suyu,

1 çorba kaşığı zeytinyağı,

200 gr kuru erişte,

30 gr badem file,

35 gr tereyağı,

tuz

biber



YAPILIŞI:


Balıklar derin bir kap içinde safran, zeytinyağı ve limon suyu ile 3 saat marine edilir.


Erişteler haşlandıktan sonra tava içinde badem ve tereyağ ile sotelenir.


Izgara papağan balığı bademli erişte üzerinde servis edilir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.