![]() |
Asma Yaprağında Sardalya İzgara
Asma Yaprağında Sardalya Izgara Tarifi - Asma Yaprağında Sardalya Izgara Nasıl Yapılır - Asma Yaprağında Sardalya Izgara Malzemeleri
Asma Yaprağında Sardalya Izgara Malzeme: (4 Kişilik) 1 kg sardalya 10-25 adet taze (yoksa salamura) asma yaprağı tuz Yapılışı: Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz. Kapaklı tel ızgarayı açıp alt kapağına asma yapraklarını bir sıra olarak diziniz. Asma yapraklarının üzerine saldalyaları bir sıra halinde diziniz. Sardalyaları tuzladıktan sonra asma yapraklarının kalanlarını balıkların üzerine dizip tel ızgaranın kapağını kapatınız. Kor haline gelmiş mangal kömürü üzerinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek kızartınız. Sıcak servis yapınız. Not: Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.