ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İtalyan Marengası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184831)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:43 PM

İtalyan Marengası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :



Şeker 2000 g

Su 700 g

Yumurta beyazı 1000 g

Glikoz 220 g



Hazırlanışı:


Bir kapta su, glikoz ve şeker 118 °Cye kadar kaynatılır, ateşten alınır.


Yumurta beyazı mikserde çırpılır, marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir.


Sonra 15 dakika yavaş hızda çırpılır, hazır olunca makinadan alınır, başka bir kaba boşaltılıp, üstü kağıt ile örtülür.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.