ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Balkabaklı Tatlı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184374)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:55 PM

Balkabaklı Tatlı
 
Balkabaklı Tatlı Tarifi - Balkabaklı Tatlı Nasıl Yapılır - Balkabaklı Tatlı Malzemeleri


Malzemeler

4 adet yufka

200 gr. margarin (eritilmiş-soğutulmuş)

1 kg. balkabağı

3 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı portakal suyu

300 gr. iri çekilmiş ceviz


Üzeri için:

Pudra şekeri


Yapılışı

Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayınız. 2 adet yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştiriniz. Her kat yufkanın üzerini erimiş margarin ile yağlayınız. (2 adet yağlanmış yufka tatlının tabanı oluşturur) Bal kabağının kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Rendelenmiş bal kabağının yarısını, taban yufkanın üzerine koyunuz. Bal kabağının üzerine toz şekerin, cevizin yarısını serpip, en son olarak portakal suyunu koyunuz. Üçüncü yufkayı da serip, margarin ile yağladıktan sonra üzerine sırası ile kalan balkabağını, şekeri ve cevizi serip, üzerine son kalan yufkayı koyup margarin ile yağlayınız. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika yufkalar iyice kızarana kadar pişiriniz. Tatlıyı iyice soğuttuktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.