ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Yaban Mersinli Tatlı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183813)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:29 PM

Yaban Mersinli Tatlı
 
Malzemeler:

100 gr. yumuşak tereyağı

90 gr. şeker

1 paket şekerli vanilin

1 yumurta sarısı

150 gr. un

nohut

250 gr. yaban mersini kompostosu

200 gr. taze veya donmuş kırmızı yaban mersini

1 tatlı kaşığı tarçın

250 gr. krema

40 ml. süt

2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

2 adet yumurta

pudra şekeri

tuz


Hazırlanışı:

Tereyağı 40 gr. şeker şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 20 ml. suyu ekleyin karışıma yedirin. Son olarak unu ilave edin mikserle düşük devirde karıştırın. Hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurun folyoya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.


Hamuru hafif unlu aaagahta 32x32 cm. büyüklüğünde açın. Yağlanmış 30 cm. uzunluğundaki kare veya 32 cm. çapındaki yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını 2 cm. yüksekliğine getirip düzeltin içini çatalla birçok kere delin. Üstüne fırın kağıdı serip nohutla kaplayın. 190°C’de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin.


Kompostoyu yaban mersinini tarçını tencerede bir taşım kaynatın. Kremayı 50 gr. şekeri sütü portakal kabuğunu ve yumurtaları pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.


Hamuru fırından çıkarın kağıt ve nohutları alın. Kremanın arasından meyveler görünecek şekilde komposto ve krema karışımını üstüne yayın.


Tartı aynı ısıda 15-20 dakika daha pişirin. Kalıbın içinde tamamıyla soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.