![]() |
Harire
Harire
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Mardin dolaylarında yapılan bir tür pekmez tatlısı. Süryani mutfağına ait olan Harire' nin yapılışı da oldukça basit. Malzemeler: 1 su bardağı pekmez 1 su bardağı şeker (250 gr.) 1 su bardağı un (125 gr.) tarçın toz karanfil zencefil Hazırlanışı: Bir tencereye 5 su bardağı su koyup unu katın. iyice karıştırın. Tarçın, karanfil, şeker, pekmez ve zencefili ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. 5 dakika sonra ateşten alın. Küçük kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Üzerine hindistan cevizi veya ceviz serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.