ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sultan Aşure (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183650)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:56 PM

Sultan Aşure
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

sultan aşure tarifi


500 gr.buğday

1 su b.nohut

2 su b.süt

1 su b.kurufasulye

1 kase kuru üzüm

1 kase kuru kayısı

1 kase incir


1 su b.pirinç

1 çay b.gülsuyu

1 kase ceviz

1 kase kuşüzümü

1.5 kg.toz şeker

1 nar

3 çorba k.nişasta

1 elma

1 portakal

1 haşlanmış mısır

1 kase kestane

tarçın

çam fıstığı
HAZIRLANIŞI:

İlk olarak tencereye 10 su bardağı su alınır. Üzerine pirinç

ilave edilerek bir süre haşlanır.daha sonra haşlanmış buğday

ve tozşeker eklenir.kaynayınca haşlanmış nohut ve kuru fasülye

ilave edilir.daha sonra incir başka bir tencerede kaynayan

suda bir süre bekletildikten sonra alınarak tencereya katılır.

incirin haşlandığı suda küp doğranmış kayısılar da bir süre

haşlanır ve tencereye eklenir.aynı suda kuru üzüm de haşlanarak

suyuyla beraber ilave edilir. haşlanmış kestane ve mısır ilave

edilir.İçine portakal kabuğu rendesi ilave edilir. kıvamını bağlamak

için nişasta , 2 su b. süt ve gülsuyuyla çırpılarak tencereye azar

azar ilave edilir. en son elmalar ufak küp doğranarak eklenir.pişince

ocaktan alınır. ilk sıcaklığı çıkınca ceviz, nar ve fındıkla ya da istenen

kuru yemişlerle süslenir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.