Prof. Dr. Sinsi |
06-27-2012 11:56 PM |
Taze Peynirli Şekerpare
Taze Peynirli Şekerpare Tarifi - Taze Peynirli Şekerpare Yapılışı - Taze Peynirli Şekerpare Nasıl Yapılır
Malzemeler- 200 gr. taze keçi peyniri
- 125 gr. yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 su tepeli su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paketten biraz fazla)
- 1 paket vanilya
- 1 silme çay kaşığı tuz
Şurubu için- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Peynirli tatlının yapılışı
- Un ve irmik haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
- İrmiği koyun, unuda azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Ununu fazla kaçırırsanız istenen gevrekliği elde edemezsiniz.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp yağlanmamış tepsiye dizin.
- Ayırdığınız yumurta sarısından üzerlerine sürün.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına tatlıları sürün.
- Kabarıp kızarmaya başlayınca fırını 175 dereceye indirin.
- Nar gibi kızaran tatlıları fırından alın.
- Diğer tarafta şeker su ve limonu tencereye alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika boyunca kaynattığınız şerbeti, sıcakken, soğuk tatlının üzerine dökün.
- Tatlıyı en az 3-4 saat şurupta bekletin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgNOT:Keçipeyniri bulma imkanınız yoksa, suyu alınmış, herhangi bir tuzsuz peynirde kullanabilirsiniz. Lor peyniride olabilir.
|