ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Peynirli Şekerpare (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183646)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:56 PM

Taze Peynirli Şekerpare
 

Taze Peynirli Şekerpare Tarifi - Taze Peynirli Şekerpare Yapılışı - Taze Peynirli Şekerpare Nasıl Yapılır





Malzemeler
  • 200 gr. taze keçi peyniri
  • 125 gr. yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 su tepeli su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paketten biraz fazla)
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme çay kaşığı tuz
Şurubu için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Peynirli tatlının yapılışı
  • Un ve irmik haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
  • İrmiği koyun, unuda azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Ununu fazla kaçırırsanız istenen gevrekliği elde edemezsiniz.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp yağlanmamış tepsiye dizin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısından üzerlerine sürün.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına tatlıları sürün.
  • Kabarıp kızarmaya başlayınca fırını 175 dereceye indirin.
  • Nar gibi kızaran tatlıları fırından alın.
  • Diğer tarafta şeker su ve limonu tencereye alın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika boyunca kaynattığınız şerbeti, sıcakken, soğuk tatlının üzerine dökün.
  • Tatlıyı en az 3-4 saat şurupta bekletin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgNOT:Keçipeyniri bulma imkanınız yoksa, suyu alınmış, herhangi bir tuzsuz peynirde kullanabilirsiniz. Lor peyniride olabilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.