ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183635)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:58 PM

Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi
 
Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi - Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi Yapılışı - Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi


  • 3 kilo kadar Havuç temizlenip, bütün olarak 4 su bardağı suyu ile düdüklü tencere de pişirin.(Suyu dökmedim içtim zayi olmasın diye
  • Pişen havuçları robottan geçirin.1 çay kaşık tuz ve 5 bardak üzüm pekmezi ile tekrar pişmeye bırakın.
  • 1 saat sonra tencere kenarları biraz tutmaya başladı ( dibi degil)
  • Tarçın Yeni Bahar, Zencefil, Karanfil,az Zerdeçaldan oluşan bir yemek kaşığı tepeli baharat karışımını havuca ekleyin.
  • Ayrıca 1 tatlı kaşığı evimizdeki köfte baharatından ve 1 yemek kaşığı da çörek otu ekleyin.
  • 3 tepeli yemek kaşığı nişastayı bir kaseye koyup, bir fincan kadar suyla karıştırın. Pişen karışımdan azıcık alarak dağlayın, havuca ekleyin, iyice kaynasın.
  • 1 kase evimizdeki imkana göre ceviz, fındık gibi malzemeyide karıştırın.
  • Hindistan cevizini tepsiye serpin, pişen karışımı fazla kalın olmadan h. cevizinin üzerine dökün.
  • Üzerinede bol hindistan cevizi serpip orta sıcaklıktaki fırında 25 dk kadar fırınlayın. Afiyet Şifa olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.