Prof. Dr. Sinsi |
06-27-2012 11:58 PM |
Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi
Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi - Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi Yapılışı - Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi
- 3 kilo kadar Havuç temizlenip, bütün olarak 4 su bardağı suyu ile düdüklü tencere de pişirin.(Suyu dökmedim içtim zayi olmasın diye
- Pişen havuçları robottan geçirin.1 çay kaşık tuz ve 5 bardak üzüm pekmezi ile tekrar pişmeye bırakın.
- 1 saat sonra tencere kenarları biraz tutmaya başladı ( dibi degil)
- Tarçın Yeni Bahar, Zencefil, Karanfil,az Zerdeçaldan oluşan bir yemek kaşığı tepeli baharat karışımını havuca ekleyin.
- Ayrıca 1 tatlı kaşığı evimizdeki köfte baharatından ve 1 yemek kaşığı da çörek otu ekleyin.
- 3 tepeli yemek kaşığı nişastayı bir kaseye koyup, bir fincan kadar suyla karıştırın. Pişen karışımdan azıcık alarak dağlayın, havuca ekleyin, iyice kaynasın.
- 1 kase evimizdeki imkana göre ceviz, fındık gibi malzemeyide karıştırın.
- Hindistan cevizini tepsiye serpin, pişen karışımı fazla kalın olmadan h. cevizinin üzerine dökün.
- Üzerinede bol hindistan cevizi serpip orta sıcaklıktaki fırında 25 dk kadar fırınlayın. Afiyet Şifa olsun.
|