![]() |
Kuru İncirli Tavuk Göğsü
Kuru İncirli Tavuk Göğsü - İncirli Tavuk Göğsü - Tavuk Göğsü Kuru İncirli
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: PANDİSPANYA İÇİN: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 6 adet kuru incir 1 su bardağı ceviz içi (elle kırılmış büyük parçalı olsun) ÜZERİ İÇİN: 1 Su bardağı su 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı nescafe (ben 1 yemek kaşığı capuccıno kullandım) TAVUK GÖĞSÜ İÇİN: 1 Litre süt ( 5 su bardağı ) 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı şeker 50 gr margarin 1 paket vanilyalı krem şanti PANDİSPANYANIN YAPILIŞI: Önce kuru incirleri suya yatırın.kuru incirler suda yumuşarken,şekerle yumurtayı çırpın.içine un,elle kırılmış ceviz parçalarını,küp küp doğranmış kuru incirleri ve kabartma tozunu koyup karıştırın.yağlanmış kare borcama dökün.180 derecede 1 saate yakın pişirin.piştikten sonra dinlenmeye bırakın.ılıyınca 1 su bardağına şeker ve nescafeyi koyup karıştırın.ben capuccıno kullandım.keki ıslatın. KREMANIN YAPILIŞI: 1 litre süte un,nişasta ve şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirin.kaynayınca içine margarini koyup mikserle 10 dk çırpın.krema ılık hale gelince içine 1 paket krem şantiyi toz halinde koyup tekrar mikserle çırpın.kekin üzerine dökün.üzerine çikolata rendeleyin.soğuk servis yapın.afiyet olsun... |