ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru İncirli Tavuk Göğsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183308)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:53 AM

Kuru İncirli Tavuk Göğsü
 
Kuru İncirli Tavuk Göğsü - İncirli Tavuk Göğsü - Tavuk Göğsü Kuru İncirli

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER:

PANDİSPANYA İÇİN:

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

6 adet kuru incir

1 su bardağı ceviz içi (elle kırılmış büyük parçalı olsun)

ÜZERİ İÇİN:

1 Su bardağı su

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı nescafe (ben 1 yemek kaşığı capuccıno kullandım)

TAVUK GÖĞSÜ İÇİN:

1 Litre süt ( 5 su bardağı )

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

5 yemek kaşığı şeker

50 gr margarin

1 paket vanilyalı krem şanti

PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:

Önce kuru incirleri suya yatırın.kuru incirler suda yumuşarken,şekerle yumurtayı çırpın.içine un,elle kırılmış ceviz parçalarını,küp küp doğranmış kuru incirleri ve kabartma tozunu koyup karıştırın.yağlanmış kare borcama dökün.180 derecede 1 saate yakın pişirin.piştikten sonra dinlenmeye bırakın.ılıyınca 1 su bardağına şeker ve nescafeyi koyup karıştırın.ben capuccıno kullandım.keki ıslatın.

KREMANIN YAPILIŞI:

1 litre süte un,nişasta ve şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirin.kaynayınca içine margarini koyup mikserle 10 dk çırpın.krema ılık hale gelince içine 1 paket krem şantiyi toz halinde koyup tekrar mikserle çırpın.kekin üzerine dökün.üzerine çikolata rendeleyin.soğuk servis yapın.afiyet olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.