ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kadayıflı Tavuk Göğsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183301)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:54 AM

Kadayıflı Tavuk Göğsü
 
sütlü tatlılar



Malzemeler


Tavuk göğsü için;

1 litre süt

125 gr.margarin

1 su bardağı un

1 kaşık nişasta

1,25 su bardağı süt

1 adet damla sakızlı falım

1 paket sade kremşanti

üstü için;

250 gr yaş kadayıf

100 gr margarin

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

1 su bardağı toz şeker


Hazırlanışı


ilk önce yaş kadayıfları elimizle parçalayıp açıyoruz.yağı teflon tencere koyup eritiyoruz.eridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp üstüne şekeri ilave ediyrz.kadayıflar altın rengini alana kadar ara ara karıştıyrz en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.


Tavuk göğsü içinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuryruz.sütümüzü ekleyip karıştıyrz hızlı hızlı.unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatım içine kremşantimizi döküp mikserle 5 dk. karıştıyrz.


Borcamızın altına kadayıfımızın yerisini eşit şekilde seriyrz üzerine tavuk göğsümüzü döküp tekrar kadayıfla kapatıyoruz.donması için buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.


afiyet olsunnnn


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.