ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Bademli Sütlü İrmik Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183296)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:55 AM

Bademli Sütlü İrmik Tatlısı
 
Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi - Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı - Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


1 paket Sade Ülker Pötibör Bisküvi

1 paket Çifte Kavrulmuş Ülker Pötibör Bisküvi

4 su bardağı süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1-2 çorba kaşığı toz badem veya toz fındık

Bisküvileri ıslatmak için biraz süt


- Bisküvileri soğuk süte batırıp bir kat sade bir kat çifte kavrulmuş olmak üzere kare bir cam kabın içine iki kat halinde dizin. Kalan bisküvileri mutfak robotunda çekerek ufalayın.

- Sütü tencereye alıp içine irmik ve tozşekeri ekleyin devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. En son vanilyayı ilave edip ocaktan alın ve hemen kabın içindeki 2 kat bisküvilerin üzerine dikkatlice boşaltın. Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın sonra buzdolabında 1 saat bekletin.

- Üzerini ufalanmış bisküvi fındık karışımıyla kaplayıp dilimleyerek servis yapın.

ÖNERİ: Dilerseniz tatlınızda vanilya yerine ince rendelenmiş limon kabuğu kullanabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.