![]() |
Bademli Sütlü İrmik Tatlısı
Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi - Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı - Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 paket Sade Ülker Pötibör Bisküvi 1 paket Çifte Kavrulmuş Ülker Pötibör Bisküvi 4 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1-2 çorba kaşığı toz badem veya toz fındık Bisküvileri ıslatmak için biraz süt - Bisküvileri soğuk süte batırıp bir kat sade bir kat çifte kavrulmuş olmak üzere kare bir cam kabın içine iki kat halinde dizin. Kalan bisküvileri mutfak robotunda çekerek ufalayın. - Sütü tencereye alıp içine irmik ve tozşekeri ekleyin devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. En son vanilyayı ilave edip ocaktan alın ve hemen kabın içindeki 2 kat bisküvilerin üzerine dikkatlice boşaltın. Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın sonra buzdolabında 1 saat bekletin. - Üzerini ufalanmış bisküvi fındık karışımıyla kaplayıp dilimleyerek servis yapın. ÖNERİ: Dilerseniz tatlınızda vanilya yerine ince rendelenmiş limon kabuğu kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.